Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-08@00:44:35 GMT

ضرورت هوشیاری برای رزمایش بین‌المللی اربعین 1400

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۸۴۹۳

ضرورت هوشیاری برای رزمایش بین‌المللی اربعین 1400

گروه بین الملل خبرگزاری ایسکانیوز - اشتیاق ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهم اجمعین برای زیارت اربعین حضرت سیدالشهداءعلیه‌السّلام، این مراسم را تبدیل به یک رزمایش بین‌المللی کرده است. تنها در بخشی از این رزمایش، راهپیمایی میلیونی عاشقان مکتب کربلا؛ نمونه‌ای کوچکی از جامعه آرمانی مهدوی را به نمایش می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور و تنفس در این فضا برای هر انسان آزاده‌ای، شورانگیز و شوق‌آور است. حلاوت این سفر معنوی، چنان بر جان زائران و خادمان نهضت عاشورا می‌نشیند که آرزوی تکرار هر ساله آن از قلب و روح شان جدا نمی‌شود.

امسال و سال گذشته بیماری ناشی از ویروس کرونا، تمامی محافل و مراسم مذهبی و ملی (لیالی قدر، راهپیمایی روز قدس، نماز عید فطر، دهه‌های محرم و صفر، زیارت اربعین، راهپیمایی ۲۲ بهمن و ...) را تحت تاثیر خود قرار داده است. سفرهای زیارتی به مشاهد مشرّفه و عتبات عالیات؛ ملاحظات بهداشتی و نحوه همکاری میزبان در رفت و برگشت زائران ایرانی به کشور عراق نیز از جمله مواردی است که از این دایره بیرون نبوده است.

خصوصیات، اهمیت و فضیلت زیارت اربعین موجب شده است تا دوستداران آل الله، به هر طریق ممکن بخواهند در مسیر و مقصد زیارت حضور داشته باشند و از برکات آن بهره‌مند شوند لیکن ملاحظات پیش گفته، موانعی را حول این موضوع ایجاد کرده که در برخی مواقع موجب اعتراض زائرین به نحوه مدیریت شرایط و اعزام به مقصد زیارت گردیده است.

زائران و سوگواران حسینی به حق توقع دارند تا سر حد ممکن تسهیلاتی که به واسطه مسئولیت و نقش دولت در مدیریت «حضور مردمی» در رزمایش بین‌المللی اربعین شایسته تحقق است، با محوریت نهادهای مربوطه عملیاتی شوند. از طرف دیگر، دولت تازه نفس و مردمی سیزدهم نیز دچار محدودیت‌ها و مضایقی است که ممکن است تلاش‌هایش در «برآورده‌سازی کامل» انتظارات به حق و به جای علاقمندان به حضور در راهپیمایی و زیارت اربعین مانند آماده‌سازی شرایط برای کاهش هزینه‌های تردد، روادید و به خصوص امکان سفر زمینی، با نارسایی مواجه شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دیدار خود با هیأت دولت سیزدهم (مورخ ۶ شهریورماه ۱۴۰۰) به نکته بسیار مهمی اشاره داشتند: «حرف زدن با مردم و مشکلات را و راه‌حل‌ها را با مردم در میان گذاشتن هم یکی از جلوه‌های مردمی بودن است. مسائلتان را با مردم مطرح کنید. یک وقت مشکلی وجود دارد، راه‌حلّی [هم] وجود دارد. البتّه سعی کنید حرف زدن شما موجب یأس مردم نشود که بعضی بی‌توجّهی می‌کنند به این نکته و حرف نامناسب و خلاف واقع می‌زنند که موجب ناامیدی مردم می‌شود؛ نه، هر مشکلی راه‌حلی هم دارد. با مردم در میان بگذارید، با مردم حرف بزنید، از مردم کمک بخواهید در موارد مختلف، هم کمک فکری، هم کمک عملی. در یک جاهایی یک خطایی اتّفاق می‌افتد -خب همه‌ ماها اشتباه می‌کنیم دیگر؛ خطا در کار ماها کم نیست- از مردم عذرخواهی کنید؛ صریحاً [بگویید] این اشتباه شده، از مردم عذرخواهی کنید. مردمی بودن این جهات مختلف را دارد. گزارش خدمات خودتان را هم به مردم بدهید؛ گزارش صادقانه، بدون مبالغه، بدون بزرگ‌نمایی؛ صادقانه [بگویید] این کارها را انجام داده‌اید. مردمی‌بودن این‌ها است؛ اینها جهات مختلف مردمی‌بودن است.»

محققاً اقدام مسئولین ذی ربط دولت برای در میان گذاشتن و تشریح مسائل متنوع و چندلایه رزمایش بین‌المللی اربعین که نیازمند انسجام و هم‌افزایی دولتی و مردمی است، می‌تواند به اتخاذ راهکارهای ابتکاری و سازنده برای پاسخگویی مناسب به توقعات و انتظارات به جا و به حق و متناسب با امکانات و شرایط موجود منجر شود و رضایتمندی حداکثری را به همراه بیاورد. به عنوان نمونه؛ تنها یکی از آثار این نوع از همکاری و همدلی، پیش از این و در مقطع وقوع بلایای طبیعی سیل، زلزله در برخی مناطق کشور و همچنین مدیریت موج های چندگانه کرونا با فعالیت میدان داری خادمین مواکب حسینی ظاهر شده است.

از این نکته نیز نباید غافل شد که صحنه گردانان عرصه اختلاف افکنی، بازیگردانان مهره‌های وهابیت (موساد، اینتلجنس سرویس، سیا) و نیز کارگردانان خشمگین از دستاوردها و برکات بی‌شمار و بی‌نظیر راهپیمایی و زیارت اربعین؛ برای مخدوش کردن و به چالش کشیدن این رزمایش کمین کرده و طراحی‌های مفصلی انجام داده‌اند. هوشیاری و هوشمندی دستگاه‌های ذی مدخل،  خدّام و زائران اباعبدالله الحسین (سلام الله علیه) در هر دو کشور ایران و عراق؛ عنصری مهم در باطل کردن سحر طراحان این نقشه‌های نافرجام خواهد بود.

*کارشناس مسائل سیاسی

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1110294 برچسب‌ها پیاده روی اربعین

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پیاده روی اربعین رزمایش بین المللی زیارت اربعین مردمی بودن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۸۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری

در راستای ارتقاء فرهنگ محیط زیست در عموم مردم، ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری ایجاد و ثبت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، انسان  از دیرباز با هوا، آب، خاک، گونه‌های گیاهی، حیات وحش و هر آنچه که محیط زیست را می‌سازد در تعامل مسالمت آمیز بوده و در کنار هم روزگار گذرانده‌اند اما با گذر زمان  هر روز  خبرهای بد  زیست محیطی را می‌شنویم  که نه از خشم طبیعت بلکه از زیاده‌خواهی انسان مدرن است؛ انسانی که  برای رفاه حال خود تیشه بر دست گرفته و آگاه و ناآگاه  ریشه به جان طبیعت زده و می‌زند. باید پیش از  آنکه شاهد اتفاقات  بدتر باشیم چاره‌ای اندیشید.

حفظ محیط زیست وظیفه عمومی است و باید به دغدغه مشترکی میان مدیریت شهری و شهروندان تبدیل شود، در همین راستا سازمان حفاظت از محیط‌زیست فعالیت‌های بسیاری  برای مردمی سازی فعالیت‌های محیط زیست انجام داده که تاسیس   خانه‌های محیط زیست یکی از این کارها است تا با همکاری مردم حفظ محیط زیست آگاهانه‌تر انجام شود با افزایش حساسیت نگهداشت محیط‌زیست در میان مردم جامعه  شهرها  و روستاهای سالمتری  داشته و به حیات پایدار و توسعه جوامع با حفظ محیط‌زیست خواهیم رسید.

خانه‌های محیط زیست یکی از بسترهای اصلی برای مردمی‌سازی فعالیت های این حوزه و فضایی برای گفت‌وگو، بحث، چالش و مطالبه گری است که منجر می‌شود سواد و دانش محیط زیستی مردم افزایش پیدا کند و در نهایت محیط زیست حفظ شود وامانتی که در دستان انسان امروز است به سلامت به نسل‌های بعد داده شود و فرزندان آینده نیز از محیط زیستی سالم بهره‌مند شوند.

ثبت و ایجاد 21 خانه محیط زیست در استان

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه 21 خانه محیط زیست در چهارمحال‌وبختیاری ثبت شده است، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه آموزش و مشارکت‌های مردمی بحث خانه‌های محیط زیست را مطرح کرد تا  فعالیت‌های محیط زیست  را مردمی سازی کند.

یوسف‌پور گفت: مخاطب اصلی این خانه‌ها مردم هستند. کار در خانه‌های محیط زیست از دو جنبه پیش می‌رود، اول ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست با فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام می‌دهند و عمده کار آن‌ها آموزش است که مردم را پای کار می‌آورد و به آن‌ها یاد می‌دهد چطور از محیط زیست حفاظت کنند.

وی ادامه داد: در بخش دیگر  فعالیت خانه‌های محیط‌زیست فضایی ایجاد می‌کند که مردم در ارتباط با مسئولان باشند و مسایل و چالش‌های محلی و منطقه‌ای خود را از طریق خانه‌های محیط زیست حل کنند.

کیفی‌سازی خانه‌های محیط زیست در سال جاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری افزود: عمده‌ کارهای خانه‌های محیط زیست آموزشی است مردم آموزش می‌بینند که چطور با محیط زیست رفتار کنند. اساس کار خانه‌های ‌‌محیط زیست بحث فرهنگ‌سازی است. کارهایی نظیر برپایی نمایشگاه با موضوع محیط‌زیست، درختکاری، آموزش چگونگی رفتار کشاورزان و باغداران در تعارض با حیات‌وحش، بحث محافظت از پلنگ ایرانی و ... از جمله کارهای خانه‌های محیط زیست استان است.

وی گفت: سیاست سازمان حفاظت محیط زیست در پله اول در سال 1401 افتتاح خانه‌های محیط زیست بود در سال 1402 این کار ادامه داشت و علاوه بر آن به کیفی‌سازی کار خانه‌های محیط زیست پرداخته شد. در سال جاری نیز سیاست بر کیفی سازی کار خانه‌های محیط‌زیست است و اگر در منطقه‌ای لازم باشد خانه محیط زیست جدید افتتاح خواهد شد.

یوسف‌پور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در تبیین بحث حلقه‌های میانی تصریح کرد: خانه‌های محیط‌زیست در این زمینه جایگاه دارند به دنبال این هستیم که از خانه‌های محیط زیست به عنوان حلقه‌های میانی برای مردمی‌سازی فعالیت‌های محیط‌زیست استفاده کنیم.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری
  • تاکید معاون وزیر خارجه بر ضرورت بی‌طرفی و حرفه‌ای گری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • کلاهبردار ۶۰ هزار دلاری در مترو تهران به دام افتاد
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ
  • راهپیمایی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب در بوشهر برگزار می‌شود
  • تشیع پیکر شهدا و راهپیمایی روز جهانی قدس